המסלול העיוני – תואר ללא תיזה

תכנית הלימודים בתואר ללא תיזה מיועדת למועמדים שמעוניינים להיחשף או לעסוק במדעי המוח, אך אינם מעוניינים להמשיך בקריירה מחקרית, אלא להתקדם בתחום מדעי המוח באמצעות העמקה באמצעות לימודים אינטרדיסציפלינריים בתחומים השונים אותם מלמדים וחוקרים חברי הסגל של ביה"ס.

התואר השני העיוני פונה לסטודנטים שסיימו תואר ראשון במדעי המוח, הנדסה ומדעים מדויקים (שאינם מעוניינים לעסוק במחקר) ולכלל המועמדים העומדים בתנאי הקבלה של ביה"ס סגול למדעי המוח, אשר נדרשים ללימודי השלמה.

מסיימי המסלול יוכלו להשתלב בעבודה בתחום ההיי-טק במחקר ובפיתוח של בינה מלאכותית וממשק אדם-מכונה, בתעשיות בעלות טכנולוגיות מתקדמות, במוסדות רפואה, בתעשיות ביוטכנולוגיות, בחברות אלקטרוניקה ועוד.

מהלך הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במסלול העיוני

לצורך קבלת זכאות לתואר על התלמיד לעמוד בכל החובות הנדרשות בתכנית.

1. מכסת השעות: 36 ש"ס.
  2. כל סטודנט יידרש לעשות פרוייקט במעבדת מחקר ולהגיש במסגרתו עבודה מסכמת.
  3. משך הלימודים: ארבעה סמסטרים

מעבר למסלול עם תיזה

בתום השנה הראשונה יוכל הסטודנט לעבור מהמסלול העיוני לאחד המסלולים המחקריים, אם הוא תיאם עם אחד מחברי הסגל של ביה"ס להשתלב במעבדת המחקר לצורך ביצוע מחקר לתיזה.

תנאי קבלה

מועמדים מצטיינים בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג,  בציון משוקלל של 88 לפחות.

הוועדה היחידתית הבין-תחומית רשאית לשקול קבלת מועמדים בעלי ציונים נמוכים מ 88 (אך לא  פחות מ- 85) בהתאם להישגיו המיוחדים של המועמד: יכולת חשיבה יצירתית ובין תחומית, הצגת יכולות מיוחדות, ידע או תכנון המחקר (על סמך הראיון ו/או ההמלצות).

מועמדים בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג בתחומים: הנדסה, מדעי המחשב, פיזיקה ומתמטיקה בעלי ציון משוקלל 82 לפחות.

הקבלה לתכנית תהיה לאחר ראיון קבלה עם הוועדה היחידתית הבין-תחומית, אשר תבחר את המועמדים המתאימים ביותר.

מועמדים הנדרשים ללימודי השלמה יידרשו להשלימם במהלך השנה הראשונה. חלק מקורסי ההשלמה יוכלו להיכלל במסגרת מכסת השעות של התואר השני.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>