קצת על בית הספר סגול למדעי המוח

אנחנו מפוזרים בין כל הפקולטות, אבל מהווים נקודת מפגש בינהן. החוקרים והחוקרות שלנו מגיעים מתחומים שונים, ולכן כשאומרים שהשלם שווה יותר מסכום חלקיו, אנחנו מזדהים עם זה מאוד.

בית הספר סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב הינו הראשון מסוגו בישראל. הוא משמש כמרכז אקדמי בין-תחומי של הוראה ומחקר במדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף פעולה צמוד עם מכון אדמס ללימודי המוח ומכונים נוספים לחקר המוח הקיימים בקמפוס. בית הספר ממלא את הצורך הגובר לתיאום תחום מדעי המוח הנלמד בפקולטות שונות, כגון הפקולטה למדעי החיים, לרפואה, למדעי החברה, למדעי הרוח, למדעים מדויקים ולהנדסה, והוא מפתח ויוזם מחקר חדשני ותחומי הוראה, אשר מקדמים את המחקר פורץ הדרך בחקר המוח.

לא פעם שואלים אותנו 'אז מה נקודות החוזק שלכם?'

באוניברסיטת תל אביב המספר הגדול ביותר של חוקרי מוח מכל הדיסציפלינות, החוקרים את המנגנונים השונים באיבר המורכב והעלום ביותר בגופנו, תוך שימוש במגוון רחב של טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר. באופן ספציפי, חוקרי המוח שלנו בתחום המולקולרי והתאי חושפים את הקשר שבין תפקודי גנים והפרעות מוחיות, צעד מכריע בפיתוחם של טיפולים חדישים ויעילים יותר.

החוקרים שלנו, הן ברמות המחקר הבסיסי והן ברמת היישום, עובדים בשיתוף עם שלושה מרכזי הדמיה ראשיים: מרכז אדרשיים לוי גיטר להדמיה מוחית של האדם, מרכז שטראוס להדמיה עצבית ממוחשבת ע"י MRI לחיות קטנות ומרכז סאקלר (SCMIC) להדמיה תאית, מולקולרית ו-in vivo. אוניברסיטת תל אביב מקדמת באופן שוטף ומחדשת ללא הרף את טכניקות ההדמיה המבנית והתפקודית של המוח, כמו גם הדמיה תאית ומולקולרית.

מדעי המוח ההתנהגותיים והקוגניטיביים

לאוניברסיטת תל אביב הניסיון המרשים ביותר בישראל במדעי המוח ההתנהגותיים והקוגניטיביים. בעוד חשיפת המסתורין של המוח ברמה התאית והמולקולרית חשובה ביותר להבנת המנגנון המוחי, השאלה הסופית הינה תמיד כיצד אותו המנגנון מתורגם, בסופו של דבר, לאופן שבו אנו מתנהגים, חושבים, זוכרים ומרגישים. החוקרים ההתנהגותיים והקוגניטיביים של אוניברסיטת תל אביב מתמקדים בחשיפת היחסים שבין מוח והתנהגות בתנאים נורמליים ופתולוגיים.

פיתוחי תרופות פורצי דרך

עם מספר תרופות מועמדות לטיפול באלצהיימר, בקנה מידה גדול יותר מכל מוסד אחר בעולם, אוניברסיטת תל אביב הינה מובילה בפיתוח טיפולים חדשניים למחלת האלצהיימר, פרקינסון ומחלות נוירולוגיות נוספות, וכן עבור הפרעות פסיכיאטריות וסרטן המוח. בשיתוף עם רופאים מבתי חולים המסונפים לאוניברסיטה, חוקרי אוניברסיטת תל אביב מתמקדים בביסוס הגנטיקה של הפרעות מוחיות, שיפור האבחון וקידומנו לעבר טיפול מניעתי ומותאם אישית.

בית הספר מקבץ תכניות בין תחומיות במדעי המוח תחת ארגון מנהלי אחד, ומאפשר לראשונה ריכוז יחד עם גיוון, ושאיפה למצוינות. ועדת תכנית הלימודים, יחד עם יועצים בינלאומיים מובילים, מעשירים את אמצעי הלימודים ויוצרים שיתופי פעולה נרחבים ותכניות לחילופי סטודנטים.