מחקר בבי"ס סגול

למה אנחנו מתלבטים?

"קשה לכם להחליט מה ללמוד? מה ללבוש? מה לאכול לארוחת ערב? בביה"ס סגול מנסים, בין השאר, להבין את הבסיס המוחי של ההתלבטות עצמה: מהם המנגנונים שמאפשרים לנו לשקול שתי חלופות ולהכריע מי מביניהן טובה יותר? עד כמה התהליך הזה מודע, או שתחושת ההחלטה שלנו היא בכלל אשליה והתהליך כולו מתרחש בכלל מבלי שנהיה מודעים אליו? המוח שלנו מסוגל לקבל החלטות מורכבות, חלקן בשבריר שניה, והחוקרים שלנו מנסים להבין איך בדיוק זה קורה", פרופ' ליעד מודריק מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה וביה"ס סגול למדעי המוח.

 

לפני שאנחנו צוללים למחקר - הנה 5 דברים מעניינים שכדאי לכם לדעת על המוח, שמגלה פרופ' שגב ברק מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה ומביה"ס סגול למדעי המוח:

  • בכל מחשבה, רעיון  או זיכרון שעולים בראשנו - המוח שלנו משתנה. מחקרים בביה"ס סגול הראו שלמידה, זיכרון וחשיבה משנים את תאי המוח שלנו, החל מהרמה המיקרוסקופית של המולקולות, החלבונים והגנים במוח, ועד לרמה המבנית של תאי העצב.
  • האם פחדים ודפוסי חשיבה עוברים בתורשה? תופתעו לגלות שכן! מחקרים בביה"ס סגול מגלים שדפוסי התנהגויות ורגשות מסוימים שפיתחנו במהלך החיים עשויים לעבור בתורשה, באמצעות תהליכים הנקראים "אפיגנטיקה" (כמובן שגם אתם יכולים ללמוד עליהם איתנו).
  • מה משותף לטיפול תרופתי ולטיפול פסיכולוגי בדיכאון, בחרדה, בהתמכרות ועוד? שניהם יוצרים שינויים ארוכי טווח במבנה ובתפקוד של המוח. לכן לפעמים שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי עדיף על כל אחד בנפרד - השלם גדול מסכום חלקיו כשמדובר בטיפול במוח שלנו.
  • האם אפשר למחוק זכרונות? תמיד לימדו אתכם שחשוב לזכור, אבל מסתבר שלא פחות חשוב לשכוח. יש זיכרונות שעלולים לגרום להפרעות קשות בתפקוד (כגון בהפרעות חרדה ובהתמכרויות), ובביה"ס סגול תלמדו איך אפשר למנוע את היווצרות הזיכרונות האלה, ואפילו איך אפשר למחוק אותם.
  • עוד לא מצאנו תרופה למחלות ניווניות של המוח, כגון אלצהיימר ופרקינסון, שנחשבות לאתגרים הקשים של התקופה המודרנית. אבל אם תלמדו בביה"ס סגול יכול מאוד להיות שאתם תהיו אלה שתצליחו לפענח את המחלות הללו ולמצוא להן מרפא, מרמת המולקולה ועד רמת המודל החישובי.

 

מכיוון שבביה"ס סגול יש מגוון כל כך רחב תוכניות לימודים חוצות פקולטות - אין תחום שלא מתקיים בו מחקר (ואנחנו מחכים לרעיונות המקוריים שלכם, שיפתיעו ויובילו אותנו בעקבות הלא נודע).

 

אם תרצו לדעת כיצד גילו בפקולטה למדעי החיים מה משותף למוח של דולפין, בן אדם וקנגורו, לגלות איך פיתחו בפקולטה להנדסה מוח על שבב, לקרוא על הקשר בין אוטיזם ואלצהיימר ומהו הטיפול שפיתחו החוקרים של הפקולטה לרפואה, שיילחם בשניהם - תמצאו את הכל כאן, במקום שיוצר שיתופי פעולה בין חוקרות וחוקרים מתחומים מגוונים.

 

בואו להכיר למעלה ממאה חוקרות וחוקרים מ-7 פקולטות, שפרסמו כבר מאות מחקרים פורצי דרך החל מתחום הפסיכולוגיה והחינוך, דרך מחקרי רפואה ראשונים מסוגם, וכלה בגילויים חדשים בתחום החברה וההתנהגות. כולם כאן, בביה"ס סגול למדעי המוח.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>