המסלול המחקרי

המסלול מיועד לסטודנטים המעוניינים להמשיך ולהתמחות בתחומי המחקר הבסיסי בחקר המוח. מחקר זה עתיד לתרום רבות להבנה בסיסית של פעילות המוח מהרמה המולקולרית ועד לרמה הקוגניטיבית, לפיתוח ושכלול של מכשור ביו-רפואי, להבנה ומעורבות בפיתוח תרופות למחלות מערכת העצבים כגון אלצהיימר, פרקינסון ו ALS-ומידול מתמטי של תהליכים מורכבים, החל מתנועת חלבונים ועד לתהליכי למידה וקבלת החלטות.

 

מסיימי המסלול יוכלו להשתלב במוסדות להשכלה גבוהה ובמכוני מחקר, בעבודה בתחום ההיי-טק במחקר ובפיתוח של בינה מלאכותית וממשק אדם-מכונה, בתעשיות בעלות טכנולוגיות מתקדמות, במוסדות רפואה, בתעשיות ביוטכנולוגיות, בחברות אלקטרוניקה ועוד. קורסי החובה יציגו בפני הסטודנטים את המושגים ושיטות המחקר העיקריות, כמו גם את חזיתות המחקר הנוכחיות בחקר המוח. סמינר המחקר יעדכן את הסטודנטים בתחומי המחקר העכשוויים, וקורסי שיטות המחקר יאפשרו לסטודנטים להיחשף לשיטות עבודה מתקדמות במגוון תחומים. קורסי הבחירה יאפשרו לסטודנטים להעמיק ידע בתחומי מחקר מסוימים בחקר המוח ויכינו אותם לעבודה בתכנית המחקר הספציפית.

 

מהלך הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במסלול המחקרי

במהלך השנה הראשונה תינתן אפשרות לסטודנטים לבצע עד שתי רוטציות (בנות 3 חודשים כל אחת) בשתי מעבדות של ביה"ס סגול למדעי המוח. במהלך הרוטציה יצטרפו סטודנטים לפרויקט מחקר במעבדה, ילמדו את שיטות המחקר בהם משתמשים במעבדה שנבחרה (ללא קרדיט) ויבצעו פרויקט מחקר מקוצר.

 

בחירת מנחה לעבודת המאסטר

על הסטודנט לבחור מנחה חבר סגל של ביה"ס סגול למדעי המוח לעבודת גמר, ולקבל את אישורו בכתב לנושא העבודה לאחר ביצוע הרוטציות, לקראת סוף הסמסטר השני ללימודיו, לפני תחילת המבחנים. ניתן לבחור מנחה גם בלא לבצע רוטציות.

 

סטודנטים יוכלו לסיים את עיקר שמיעת הקורסים בשלושה סמסטרים, ועליהם להגיש את עבודת הגמר בתום הסמסטר הרביעי.

 

בתום הסמסטר השני ללימודים בתכנית על הסטודנטים להגיש דו"ח אמצע, שיהווה בסיס לכתיבת עבודת המסטר. במידה ועל הסטודנט להשלים שיעורים במסגרת דרישות קדם, הלימודים ייערכו כלימודי השלמה.

מידע נוסף ניתן למצוא בידיעון >>

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>