איך בוחרים מסלול לימודים?

מה מעניין אתכם? מחקר בתחום הפסיכולוגיה ההתנהגותית? ניסויים מולקולריים ומחקרי הדמייה ב-MRI? או אולי דווקא רכישת כלים מתמטיים-פיזיקליים?

 

אחד הדברים המוצלחים בבית הספר סגול למדעי המוח הוא האפשרות לשלב מגוון תחומי עניין בלימודים. יצרנו בשבילכם חמש תכניות חוצות-פקולטות, שמאפשרות לכם לבחור את מסלול הלימודים שמעניין אתכם:

 

תואר ראשון בביולוגיה-פסיכולוגיה עם הדגש במדעי המוח:

התחום הכי מתאים למי שרוצה לחקור את התהליכים הביולוגיים, האחראים ללמידה וזכרון, להתנהגויות ולפתולוגיות המעורבות בחקר המוח ובמערכת העצבים על כל גווניהן.

 

החידושים האחרונים בתחום כוללים שיטות וכלים טכנולוגיים, המאפשרים מצד אחד להבין, לראות, למדוד ולאפיין את פעילות המוח, ומצד שני לשלוט בפעילות המוחית, בגנים המתבטאים בה, ולבחון כלים טיפוליים ביעילות ובדיוק רב משהיה לפני שנים בודדות.

 

איפה עובדים אחרי זה? התוכנית מעניקה ידע בסיסי מצוין, שמשמש קרקע טובה לתארים מתקדמים לאחר התואר. כמו כן, ניתן להתפתח מתואר זה לכיווני תעשייה הקשורים לביולוגיה, פסיכולוגיה, פיתוח תרופות וכדומה.

 

 

 

תואר ראשון בפיזיקה עם חטיבה במדעי המוח

התחום הכי מתאים לאלה שאוהבים חשיבה כמותית, סקרנים להבין את חוקי הטבע, ורוצים לדעת כיצד ניתן להסביר בעזרתם איך המוח מקודד את העולם סביבנו. וגם לאלו שמוקסמים מבעיות מורכבות ומעוניינים ללמוד כיצד ניתן לפשט אותן לכדי עקרונות פשוטים.

 

החידושים האחרונים בתחום הם פיתוח מודלים מתמטיים, המאפשרים לנו לתאר פעילות של רשתות תאי עצב, לתאר את הפעילות במוח, להבין אותה לעומק ולבנות מערכות בינה מלאכותית המבוססות על עקרונות הקידוד במוח.

 

איפה עובדים אחרי זה? למסיימים תוכנית זו נפתחות דלתות רבות הן בתעשייה והן באקדמיה. השילוב הייחודי של רכישת כלים כמותיים והבנה של מערכות מורכבות, הופכת את המסיימים אותה למבוקשים בתחומים כמו פיזיקה, מדעי המחשב ואלגוריתמיקה ומדעי המוח.

 

 

 

תואר ראשון בביולוגיה-בלשנות עם הדגש במדעי המוח

התחום הכי מתאים למי שמעוניין לענות על מגוון שאלות העולות בהקשר של שפה ומוח, בהן: כיצד ילדים לומדים שפה ביעילות ובקלות, למרות המורכבות הגדולה של שפה? האם קיימים חיווטים מוחיים המאפשרים למידה יעילה ומהירה? האם יש אזורים במוח הייחודיים לעיבוד שפה? כיצד מיוצגת שפה במוחותיהם של דו-לשוניים? ומהו הבסיס הגנטי של שפה?

 

החידושים האחרונים בתחום מגיעים הן מהדמייה מוחית והן ממחקרים גנטיים. מחקרי הדמייה מוחית (fMRI) מצביעים על בעייתיות, בהנחה שקיימים אזורי שפה ספציפיים לשפה (שעלתה ממחקרים באנשים עם פגיעות מוחיות). מחקרים גנטיים מתמקדים בניסיון לאפיין את הקשר בין יכולות שפתיות ובין הגן FOXP2 (שזוהה במחקרים קודמים אצל אנשים עם הפרעות שפה ואף מכונה "גן השפה").  

 

איפה עובדים אחרי זה? מעבר למחקר אקדמי, אפשר לעבוד בחברות העוסקות בבינה מלאכותית במשרות של תרגום, ניתוח טקסט או- NLP. כמו כן, ניתן להתפתח מתואר זה לכיווני תעשייה הקשורים לביולוגיה, לפסיכולוגיה, לפיתוח תרופות ועוד.

 

 

 

 

תואר ראשון בפסיכולוגיה-מדעי המחשב עם הדגש במדעי המוח

התחום הכי מתאים לסטודנטים, שרוצים לדעת כיצד ניתן להשתמש במודלים חישוביים ובשיטות כמותיות כדי להבין כיצד המוח פותר בעיות מורכבות.

 

החידושים האחרונים בתחום הם אלגוריתמים מבוססי רשתות עצבים, היכולים לבצע משימות כמו בני אדם (למשל זיהוי תמונה או דיבור), וממשק אדם מכונה (שליטה עצבית בפרוטזות).

 

איפה עובדים אחרי זה? במחקר, באקדמיה או בתעשייה, בתחומי הבינה המלאכותית, מערכות משולבות מוח-מחשב ומדעי הנתונים.

 

 

 

תואר ראשון כפול בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה עם הדגש במדעי המוח

התחום הכי מתאים לסטודנטים מצטיינים בעלי אופקים רחבים, המעוניינים בהבנת מנגנונים ביולוגיים תוך שילוב שיטות הנדסיות, ובחווית לימוד אינטרדיסיפלינרית המשלבת הנדסה, ביולוגיה, ומדעי המוח.

 

החידושים האחרונים בתחום הם טכנולוגיות חדשות המפותחות בתחום מידי יום, ומהוות כלים מרכזיים ברפואה מודרנית. לדוגמה, מערכות המאפשרות לנו למפות ברזולוציה גבוהה את פעילות המוח, מעקב אחרי תהליכי קוגניטיבים או פתולוגים, תרופות אקטיביות חכמות ורובוטים לניתוחים מורכבים.

 

איפה עובדים אחרי זה? סטודנטים בתוכנית רוכשים ידע רחב הן בתחום ההנדסי והן בתחום הביולוגי, ולכן פתוחים בפניהם מסלולים רבים להשתלבות בתעשיות ההייטק,  או בסטארטאפים, כגון בפיתוח מכשור רפואי או בהנדסת מערכות, בכלל תעשיות הביוטק והפארמה, וכן במחקר אקדמי.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>