המסלול העיוני – תואר ללא תיזה

תכנית הלימודים בתואר ללא תיזה מיועדת למועמדים שמעוניינים להיחשף או לעסוק במדעי המוח, אך אינם מעוניינים להמשיך בקריירה מחקרית, אלא להתקדם בתחום מדעי המוח באמצעות העמקה באמצעות לימודים אינטרדיסציפלינריים בתחומים השונים אותם מלמדים וחוקרים חברי הסגל של ביה"ס.

התואר השני העיוני פונה לסטודנטים שסיימו תואר ראשון במדעי המוח, הנדסה ומדעים מדויקים (שאינם מעוניינים לעסוק במחקר) ולכלל המועמדים העומדים בתנאי הקבלה של ביה"ס סגול למדעי המוח, אשר נדרשים ללימודי השלמה.

מסיימי המסלול יוכלו להשתלב בעבודה בתחום ההיי-טק במחקר ובפיתוח של בינה מלאכותית וממשק אדם-מכונה, בתעשיות בעלות טכנולוגיות מתקדמות, במוסדות רפואה, בתעשיות ביוטכנולוגיות, בחברות אלקטרוניקה ועוד.

מהלך הלימודים לתואר "מוסמך אוניברסיטה" במסלול העיוני

לצורך קבלת זכאות לתואר על התלמיד לעמוד בכל החובות הנדרשות בתכנית.

1. מכסת השעות: 36 ש"ס.
  2. כל סטודנט יידרש לעשות פרוייקט במעבדת מחקר ולהגיש במסגרתו עבודה מסכמת.
  3. משך הלימודים: ארבעה סמסטרים

מעבר למסלול עם תיזה

בתום השנה הראשונה יוכל הסטודנט לעבור מהמסלול העיוני לאחד המסלולים המחקריים, אם הוא תיאם עם אחד מחברי הסגל של ביה"ס להשתלב במעבדת המחקר לצורך ביצוע מחקר לתיזה.

תנאי קבלה ואופן הגשת המועמדות

מועמדים מצטיינים בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג,  בציון משוקלל של 88 לפחות.

הוועדה היחידתית הבין-תחומית רשאית לשקול קבלת מועמדים בעלי ציונים נמוכים מ 88 (אך לא  פחות מ- 85) בהתאם להישגיו המיוחדים של המועמד: יכולת חשיבה יצירתית ובין תחומית, הצגת יכולות מיוחדות, ידע או תכנון המחקר (על סמך הראיון ו/או ההמלצות).

מועמדים בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג בתחומים: הנדסה, מדעי המחשב, פיזיקה ומתמטיקה בעלי ציון משוקלל 82 לפחות.

הקבלה לתכנית תהיה לאחר ראיון קבלה עם הוועדה היחידתית הבין-תחומית, אשר תבחר את המועמדים המתאימים ביותר.

מועמדים הנדרשים ללימודי השלמה יידרשו להשלימם במהלך השנה הראשונה. חלק מקורסי ההשלמה יוכלו להיכלל במסגרת מכסת השעות של התואר השני.

הליך הגשת מועמדות

תלמידים המעוניינים להגיש מועמדות לתכנית יבצעו רישום מקוון דרך אתר הרישום של האוניברסיטה

וייצרפו לרישום את המסמכים הנדרשים שם.

במקביל לרישום באתר יש להגיש למזכירות בית הספר את המסמכים הבאים לכתובת המייל: ruthiw@tauex.tau.ac.il

1. טופס הגשת מועמדות למסלול העיוני, כולל הצהרת כוונות ותמונת פספורט
  2. קורות חיים בקובץ נפרד
  3. גיליונות ציונים מעודכנים + תעודת בוגר או "אישור זכאות לתואר" מקוריים או העתק נאמן למקור מהמוסד בו למדו.

לאחר הערכה וסינון ראשוני – חלק מהמועמדים/ות יוזמנו לראיון אצל ועדת קבלה.

הוועדה תיבחן את הידע שרכש/ה המועמד/ת במהלך לימודים קודמים, את יכולתו/ה להתמודד עם שאלות הדורשות חשיבה יצירתית, יכולת אנליטית, הבנת עקרונות בסיסיים של שיטות מחקר ונושאי עניין כפי שהוגדרו על ידו/ה. משך הריאיון הוא כ- 10 דקות.

ההרשמה תיסגר בתאריך 28.4.22

המועד האחרון להגשת מלוא המסמכים לכתובת המייל: ruthiw@tauex.tau.ac.il  הוא 28.4.22 שעה 14:00.

הזימונים לראיונות יתבצעו על סמך המסמכים שהוגשו במועד. לא יתקבלו מסמכים באיחור.

ראיונות קבלה

זימונים לראיונות קבלה יישלחו במייל בלבד.

הראיונות יתקיימו בתאריכים 2.5.22 – 31.5.22. בהתאם למסלול שסומן בעדיפות הראשונה. לא יתקיימו ראיונות קבלה במועדים אחרים.

​תשובות תישלחנה למועמדים עד סוף יוני 2022.