הפסקת לימודים \ חידוש לימודים

הפסקת לימודים ע"י בית הספר

1. תלמיד שלא הגיע לרמת "פטור" באנגלית תוך שנה מתחילת לימודיו (עולים חדשים  מארצות שאינן דוברות אנגלית - תוך שנתיים) אינו זכאי להמשיך לימודיו בשנה שלאחר מכן.

2. תלמיד בעל תעודת בגרות מחו"ל שלא הגיע לרמת "פטור" בעברית עד תום השנה הראשונה ללימודיו  אינו זכאי להמשיך לימודיו.

3. במידה וסטודנט יקבל ציון נכשל באחד הקורסים, יערך דיון בוועדת ההוראה בנוגע להמשך לימודיו בתכנית. שני ציוני נכשל יהוו סיבה להפסקת הלימודים במסלול. תלמיד שלא יעמוד בתנאי המעבר יופסקו לימודיו בתכנית.

4. תלמיד שלא עמד בתנאי המעבר משנה לשנה - כמוגדר ע"י בית הספר, אינו זכאי להמשיך לימודיו בבית הספר למדעי המוח.

א. תלמיד אשר לימודיו במסגרת בית הספר למדעי המוח הופסקו לצמיתות, לא יהיה זכאי לחדש לימודים או להתקבל מחדש לבית הספר למדעי המוח.

אם יהיה מעוניין להתקבל לחוג בפקולטה אחרת, יהיה חייב לעבור הליכי קבלה כמועמד חדש לאוניברסיטה.

בתלמיד שלימודיו הופסקו רשאי לגשת לבחינות בקורסים בהם עומד לרשותו מועד בחינה ובהם יש לו זכאות להיבחן.

הפסקת לימודים ע"י התלמיד

1. תלמיד המפסיק את לימודיו, חייב להודיע על כך באמצעות מידע אישי לתלמיד בקשה להפסקת לימודים.

2. הפסקת לימודים לתקופה של עד שנתיים לא תגרור אחריה התיישנות של קורסים. במקרה של הפסקת לימודים מעבר לחמש שנים, חלה התיישנות על הקורסים שנלמדו לפני הפסקת הלימודים.

חידוש לימודים

1. תלמיד המחדש לימודיו, יחולו עליו כל הדרישות הנהוגות בשנת הלימודים בה חידש את לימודיו.

2. תלמיד יוכל לחדש לימודים רק במקרה שלפני ההפסקה עמד בהצלחה בבחינות המעבר והיה זכאי לעבור לשנה הבאה.

3. תלמיד שלימודיו הופסקו מסיבות אקדמיות או משמעתיות, לא יוכל לחדש את לימודיו או להירשם שנית לאותה תוכנית לימודים.

4. תלמיד שהפסיק את לימודיו לפני שסיים סמסטר לימודים אחד לפחות (4-5 קורסים בהיקף 8-10 ש"ס) ועדיין לא ניגש לבחינות, לא יוכל לחדש לימודיו בבית הספר ויהיה עליו להירשם כמועמד חדש לאוניברסיטה ויחולו עליו כל כללי המיון והקבלה המקובלים בעת הרישום מחדש.

5. תלמיד שסיים 4 – 5  קורסים לפחות בהיקף של 8 - 10 ש"ס לפחות, עמד בהצלחה בבחינות והיה זכאי להמשיך בלימודיו בעת שהודיע על הפסקת לימודיו, וברצונו לחדש את לימודיו, יגיש למזכירות הפקולטה בקשה לחידוש הלימודים. כמו כן, חייב התלמיד בתשלום דמי חידוש הלימודים.

6. תלמיד אשר אושר חידוש לימודיו לתואר הראשון לאחר הפסקת לימודים העולה על חמש שנים או יותר חייב להיבחן בבחינת המיון באנגלית ולהוכיח בה רמת "מתקדמים ב'" לפחות, לפני חזרתו ללימודים. התלמיד נדרש להגיע לרמת "פטור" באנגלית בתום הסמסטר הראשון ללימודיו.